БАСТАУЫШ СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫН САБАҚТА ЖӘНЕ САБАҚТАН ТЫС УАҚЫТТА РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУ - Султанова, А.С.; Какимжанова, С. А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Рухани–адамгершілік тәрбие баланың Отанға, қоғамға, ұжымға, адамдарға, еңбекке, өз міндеттеріне және өзіне деген қарым–қатынасын қалыптастыруды, патриотизмді, толеранттылықты, шындыққа белсенді көзқарасты, адамдарға деген терең құрметті көздейді. Мақалада бастауыш сыныптарда оқушылардың рухани–адамгершілік қасиеттерін қалыптастыру жолдары қарастырылады.
Keywords: тәрбие; адамгершілік қасиеті; рухани–адамгершілік дамыту; ұлттық құндылық; патриотизм