ЖАСӨСПІРІМДЕРДІҢ АГРЕССИВТІЛІК МІНЕЗ-ҚҰЛҚЫНЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ ЖƏНЕ ОНЫ ТƏЖІРБИЕЛІК ЭКПЕРИМЕНТТІК ТҮРДЕ ЗЕРТТЕЛУІ - Суюбаева, Л.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл зерттеуде біз жасөспірімдердің агрессивтілік мінез-құлқының ерекшеліктерін мазмұның ашып көрсетілді, сонымен қатар жасөспірімдерге эксперименттік түрде зерттеулер жасалып, зерттеу нəтижелері талданып, жасөспрімдердің агрессия деңгейі пайызға шаққандағы нəтижесі анықталды. Зерттеу əдістері ретінде «Басса-Даркидың агрессиялық жағдай туралы сауалнамасын», «Спилбергер-Радюк əдістемесі» алынды. Зерттеу эксперименталдық топ 38 жасөспірімнен құралды.
Keywords: жасөспірімдер; агрессивті мінез-құлық; əдістеме; автоагрессия; бейімделу