МЕКТЕП ЖАСЫНА ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫҢ ДЕНЕ ШЫНЫҚТЫРУҒА ҚЫЗЫҒУШЫЛЫҒЫН АРТТЫРУ ҮШІН ҰЛТТЫҚ ОЙЫНДАРДЫ ҚОЛДАНУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Қонарбай, Р.Д.; Сафаргалиева, Г.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мектеп жасына дейінгі балалардың дене шынықтыруға қызығушылығын арттыру үшін ұлттық ойындар классикалық қысқа, мəнерлі жəне балаға қол жетімді болуы керек. Олар ойдың белсенді жұмысын тудырады, көкжиектердің кеңеюіне, қоршаған əлем туралы идеяларды нақтылауға, барлық психикалық процестерді жетілдіруге ықпал етеді жəне баланың денесінің дамудың жоғары сатысына өтуін ынталандыра отырып жұмыс жасау туралы айтылған.