Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҮНДЕСТІГІ - Сақтағанова, К.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Берілген мақалада тұңғыш ұстаз атанған Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің осы күнгі білім беру саласындағы ағартушылық идеяларының үндестігі қарастырылды. Бұл екі тұлға халқымыздың ағартушылық тарихында маңызды рөл атқаратындықтан, тақырып білім жүйесінде әлі күнге өзекті саналады. Мақаланың мақсаты жұмыстың өзектілігін дәлелдеу.
Keywords: әдеби мұра; ағартушы; шығармалар; патриотизм; білім