БІЛІМ АЛУ МАҚСАТЫНА ЖЕТУ ҮШІН ОҚУШЫЛАРДЫ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ СҮЙЕМЕЛДЕУ - Базарбай, Г.А.; Сулейменова, К.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Білім саласындағы түрлі рефорламарды жүзеге асыру барысында оқушыларды педагогикалық-психологиялық сүйемелдеу өте маңызды. Оқу-тәрбие-үдерісін педагогикалық-психологиялық сүйемелдеу – оқушының субъективті тәжірибесі мен жеке қажеттіліктерін ескеріледі.Оның жеке-тұлғалық қасиеттерін оңтайлы қалыптастыруға, танымдық дамуын оқу-тәрбие үдерісі арқылы қамтамасыз етуге бағытталған педагогтің және оқу-тәрбие үдерісіне қатысушылардың біріккен іс-әрекетінің жүйесі.
Keywords: тұлға; сүйемелдеу; қолдау; мүмкіндіктер; тәсіл