АҒЫЛШЫН ТІЛІН ҮЙРЕТУДЕГІ АНА ТІЛІНІҢ РӨЛІ - Елеуова, Ж.Т.; Исмагулова, Г.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бала туып өскеннен бастап, өз ана тілінде сөйлейді. Сол себепті баланың басқа шет ел тілдерін үйренуде ана тілінің рөлі ерекше. Қазақ тілі мен ағылшын тілдерінің бір-бірінен айырмашылықтары өте көп. Біз бұл зерттеуде сол айырмашылықтарды зерттеп, ұқсастықтарын іздестіріп, оқыту методикасын қарастырдық.
Keywords: ана тілі; шет тілі; методика; интерференция; транспозиция