«МАТЕМАТИКАЛЫҚ ЛОГИКА» ПӘНІН БОЛАШАҚ ПЕДАГОГТЕРГЕ ОҚЫТУДЫҢ МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ ЖӘНЕ МАЗМҰНДЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Абылай, П.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада болашақ педагогтар үшін «Математикалық логика» пәнін оқытудың маңыздылығы мен пәннің оқытудағы мазмұндық ерекшеліктері қарастырылды. Мақалада математикалық логика курсының элементтерінің қолданылу кезеңдері мен қандай салада қолданыста болатындығы көрсетілді. Математикалық логика курсын болашақ педагогтерге оқытудың нақты принциптері көрсетіліп, мысалдар келтірілді. Оқыту принциптеріне сәйкес болашақ педагогтерге ұсынылатын оқытудағы қысқаша бөлімдер келтірілді. Мақала математикалық логика пәнінің болашақ педагогтерге оқытылу мақсатын айқындайды.
Keywords: логика; ақиқат; жалған; принциптер; тұжырымдамалар