КӘСІБИ ЖӘНЕ ҚОСЫМША БІЛІМ БЕРУ: ӘДІСНАМАСЫ МЕН ТӘЖІРИБЕСІ - Жарасбаева З.Б.; Жанайдарова Б.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазақ тілі мен әдебиет пәні мұғалімдерінің кәсіби және қосымша білім беру жүйесіндегі рөлі, әдіснамалық ұстанымдары мен тәжірибелік бағыттары қарастырылды. Кәсіби білім беру мұғалімнің пәндік және педагогикалық құзыреттілігін арттыруға бағытталса, қосымша білім беру шығармашылық және зерттеушілік қабілеттерін дамытады. Мақалада заманауи білім беру үрдісіндегі мәселелер мен оларды шешу жолдары талданған.
Keywords: кәсіби білім; қосымша білім; әдіснама; әдебиет; мұғалімнің дамуы; құзыреттілік