ҒАБИТ МҮСІРЕПОВТІҢ «ҰЛПАН» РОМАНЫНДАҒЫ МАҚАЛ-МӘТЕЛДЕРДІҢ ҚОЛДАНУ ЕРЕКШЕЛІГІ - Бекбосынова, А.Х.; Исмагамбетова, Ж.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақал-мәтелдер – ғасырлар бойы қалыптасқан қазақ танымы мен тұрмысын, арман мүддесін анық көрсетеді. Мақал-мәтелді орынды қолдану арқылы аузы дуалы би-шешендер ұрыс-жанжалды әділетті шешіп, халық баласына тәлім-тәрбие берген. Мақала Ғабит Мүсіреповтің «Ұлпан» романындағы мақал-мәтелдердің қолданылу ерекшелігін зерттеуге арналған.
Keywords: мақал-мәтел; роман; көркем мәтін