ОҚУШЫЛАРДЫ КРЕАТИВТІЛІККЕ ҮЙРЕТУДІҢ ӘДІС–ТӘСІЛДЕРІ - Сатылы, А.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада креативті ойлаудың, шығармашылықтың білім берудегі рөлі, қазақ тілі мен әдебиеті пәнін оқытуда оқушылардың креативті ойлауын, шығармашылық жазылым дағдысын дамытудың маңыздылығы қарастырылады. Оқушылардың креативті ойлауын, шығармашылық жазылым дағдысын дамытудың практикалық жолдары, тәсілдері ұсынылады. Мақалада шығармашылық жазылым түрлері, жанрлары (монолог, әңгіме, хат, т.б.), шығармашылық жазуға үйретудің нақты қадамдары көрсетіледі.
Keywords: әдебиет; креативті жазылым; креативті ойлау; аудио–визуалды материалдар