ПЕДАГОГТІҢ КӘСІБИ ӨЗІН-ӨЗІ ЖЕТІЛДІРУІ - Нурсеитова, С.Б.; Игілік, А.Д.; Касенова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі. Білім мазмұнын қалыптастырудағы маңызы зор міндеттердің бірі.Білім беру жүйесін дамытудағы өзекті мәселелерді шешу мемлекетіміздің 443 бөлшегі болып табылады. Білім беру жүйесін дамытудағы өзекті мәселелерді шешу дамыған тұлғаның әлемдік өркениетін кеңістігіндегі бәсекеге қабілеттілік кепілі ретінде көрніс табады Мақсаты. Мұғалімнің кәсіби өзін – өзі жетілдіруі-бұл өзінің кәсіби құзыреттілігін арттырудың, сыртқы әлеуметтік талаптарға, педагогикалық іс-әрекеттің жағдайларына және жеке даму бағдарламасына сәйкес кәсіби маңызды қасиеттерді дамытудың саналы, мақсатты процесі.
Keywords: білім стандарты; бірізділік; жаңа инновация; проблемалық мәселе; Кембридж бағдарламасы