ОҚУ ПРОЦЕСІНДЕ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯНЫ ҚОЛДАНУДЫҢ КЕЙБІР ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Шолпанбаева, Г.А.; Адилова, Ж.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
ХХІ ғасырда ақпараттық қоғам дамуының басым тенденцияларының бірі жаһандық ақпараттандыру болып табылады. Қазіргі уақытта ақпараттандыруды дамытудың көшкін тәрізді процесі байқалады, ол ең алдымен адам қызметінің әртүрлі салаларына заманауи ақпараттық технологияларды кеңінен енгізумен сипатталады. Ақпараттық–коммуникациялық технологиялар қазір балабақшалардан бастап университеттерге дейінгі жас ұрпақты тәрбиелеу мен білім беру саласында кеңінен қолданылады. Электрондық оқыту білім беру процесінің барлық қатысушыларының үздік білім беру ресурстары мен технологияларына тең қолжетімділігін қамтамасыз етуге бағытталған.
Keywords: жаһандық ақпараттандыру; ақпараттық технологиялар; электрондық оқыту; үздік білім беру; қолжетімді