ЖАС ҰРПАҚТЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР АРҚЫЛЫ ТӘРБИЕЛЕУ - Асылханова, Г.А.; Тусова, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада авторлар жас ұрпақты рухани–адамгершілікке тәрбиелеу білім берумен ғана шектелмейтінің туралы ой қозғады. Жас ұрпақтың сезіміне әсер ету арқылы ішкі жан дүниесін ояту нәтижесінде оның рухани–адамгершілік қасиеттері қалыптасуда.Сондықтан, әрбір жас ұрпақ өзін–өзі рухани жетілдіру үшін, өзін тәрбиелеуге, өздігінен білім алуға ұмтылуы қажет екенін түсінуі тиіс деп ұсынып отыр.
Keywords: жас ұрпақ; адамгершілік; ұлттық құндылық; рухани қасиеттер; жеке тұлға