ПЕДАГОГТІҢ ӨЗІН-ӨЗІ ЖЕТІЛДІРУІНДЕГІ Ы. АЛТЫНСАРИН ӨНЕГЕСІ - Суинкина, Б.Б.; Чуркина, Т.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Мақалада Ы.Алтынсариннің ұлы ағартушы-педагог ретінде танылуына бастау болған қасиеттері: мақсаткерлігі, табандылығы, өздігінен білім алуға ұмтылуы, өзін-өзі жетілдіруі, тынымсыз еңбектенуі, ізденісі екенін көрсету. Мақсаты: Ыбырай Алтынсариннің қазіргі мұғалімдерге, болашақ педагогикалық кадрларға үлгі бола алатынын көрсету.
Keywords: білім; мектеп; оқулық; өздігінен білім алу; өзін-өзі жетілдіру; өмір бойы оқып үйрену