ГЕОМЕТРИЯ САБАҚТАРЫНДА «АЙНАЛУ ДЕНЕЛЕРІ» ТАҚЫРЫБЫН ОҚЫТУ ӘДІСТЕМЕСІ - Әлмахан, Е.Д.; Асканбаева, Г.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Айналу денелері – жалпы математиканың ішіндегі геометрия пәнінің негізгі тақырыптарының бірі. Айналу денелері ежелгі Архимед заманан қазірге дейін зерттеліп келген маңызды тақырып. Сондықтанда айналу денелері тақырыбын оқыту – өскелең ұрпақтың ойлау жүйесінің дамуына, математикалық қабілеттерінің артуына мол септігін тигізеді.
Keywords: айналу денелері; цилиндр; конус; шар; шар беті; сфера; аудан; көлем; қима