ҰЛЫ ОЙШЫЛ ӘЛ-ФАРАБИ МҰРАСЫ ЖӘНЕ АҚПАРАТТЫҚ ТЕХНОЛОГИЯ САБАҚТА - Мұтахан, Ә.Ғ.; Құлмағанбетова, К.Ш. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Бұл мақалада Әл-Фарабидің жаратылыстану ғылымдары бойынша жазылған философиялық еңбектеріне арналған. Әсіресе оптика, статика, механика, материя және форма, кеңістік және уақыт, қозғалыс және тыныштық ұғымдары қарастырылған «Музыканың ұлы кітабы», «Вакуум туралы трактат», «Ғылымдар энциклопедиясы», «Физика негіздері» еңбектеріне шолу жасалған.
Keywords: «Екінші ұстаз»; «Шығыстың Аристотелі»; Ұлы ғалым; гуманист; «Фарабидің энциклопедиясы»; вакуум; бостық; материя; физика; ақпараттық технология