БІЛІМ АЛУШЫЛАРҒА ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДІҢ МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ - Нургожина, Г.А.; Молдабекова, Н.Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазақстанда, бүкіл әлем сияқты, инклюзивті білім беруді дамытуға ерекше көңіл бөлінеді. Инклюзивті білім беруді дамыту-бұл мүмкіндігі шектеулі балаларды ғана емес, бүкіл білім беру жүйесін дамыту. Бұл физикалық, интеллектуалдық, әлеуметтік, эмоционалдық, тілдік және басқа да ерекшеліктеріне қарамастан әркімге жалпы білім беретін мекемелерде білім алуға мүмкіндік беретін білім беру нысаны.
Keywords: инклюзия; ерекші білім беру қажеттіліктері; оқыту бағдарламасы