БАСТАУЫШ СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ОҚУ МОТИВАЦИЯСЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Каденова, А.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазіргі уақытта оқушылардың оқу мотивациясының тиімділігін арттыру мәселесі әлі де өзекті болып отыр. Бұл, негізінен, оқушыларалатын ақпараттың жыл сайын артуынан туындап отыр. Сонымен қатар, бұл мәселе мектеп оқушыларына оқуға деген ынтасын арттыруға көмектесетін әдістерді іздеу қажеттігіне де байланысты. Мақаланың мақсаты – бастауыш сынып оқушыларының оқу мотивациясы деңгейін айқындау және эмпирикалық түрде дәлелдеу.
Keywords: мотивациялық сала; бастауыш мектеп оқушылары; оқушының әлеуметтік жағдайы; танымдық іс–әрекет; оқу әрекеті; психикалық процестер