ФИЗИКА САБАҒЫНДА ЭЛЕКТРОСТАТИКА ТАРАУЫНА ҚЫСҚА МЕРЗІМДІ ЖОСПАР ӘЗІРЛЕУ ӘДІСТЕМЕСІ - Нұржауова, Ұ.Б.; Косжанова, А.Г. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Оқушының жеке тұлғасы,оқуға деген ынтасы мен қабілетін дамыту бүгінгі күннің негізгі мәселелерінің бірі. Осы аталған қасиеттерді жетілдіру арқылы олардың білім көкжиегін кеңейтіп, дамыта аламыз. Сонымен қоса физика курсынан алған білімдерінің практикалық пайдаланылуы мен күнделікті өмірде қолданылуын көрсете алу үшін мұғалім шеберлігінің алатын орны ерекше. Мұғалім шеберлігі сабакка дайындығымен оның ішінде сабақ жоспарларын даярлауымен ерекшеленеді.Неғұрлым жоспар нақты болса солғұрлым сабақ жоғары деңгейде өтеді.
Keywords: Уәж- мақсатқа бағытталған іс-әрекеттер және қолдау тапқан үдеріс; Метасана - қалай оқу керектігін үйрету, оқу дағдысын қалыптастыру; Кері байланыс- оқушыларға өз білімін қадағалау мен бағалауға көмектесетін әдіс.; Мұғалім мен оқушылардың жетістікке жетуі.; Дағды - автоматты түрде жасауға дейін жеткізілген іс-әрекет.; Әрекеттің адам бойына орнығуы.