РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ –ЖАС ҰРПАҚҚА САЛЫНҒАН САРА ЖОЛ - Алгожина, Толкын Шагировна; Искакова, Анар Кабдрахмановна (My University, 2019)
Қазір дүние күн санап өзгеруде. Дүние өзгерген сайын біз де өзімізді өзгертуіміз керек. «Өзгеру үшін өзімізді мықтап қолға алып, заман ағымына икемделу арқылы жаңа дəуірдің жағымды жақтарын бойға сіңіруіміз керек», - деген болатын Елбасы Н.Ə. Назарбаев үстіміздегі жылы жарияланған «Рухани жаңғыру: болашаққа бағдар» тақырыбындағы мақаласында. «Егер жаңғыру елдің ұлттық – рухани тамырынан нəр ала алмаса, ол адасуға бастайды», - деп көшбасшымыз дөп басып айтты. Сейчас мир меняется с каждым днём. Оставляя за собой прожитый год, мы должны менять себя. Для того, чтобы изменить свою жизнь, должны сохранить позитивную сторону новой эпохи. Об этом сказал Н.А.Назарбаев в своей статье «Духовное возродение – путь к процветанию страны», опубликованной в текущем году. Если модернизация не может питаться национально-духовными корнями страны, то он начинает заблуждаться. Nowadays the world is changing. As the world changes we need to change ourselves. It is necessary to take a firm stand for change and to embody the positive aspects of the new era by adapting to the times. In his article titled "Spiritual Renaissance: A Goal to the Future" published this year. If the leader of the country does not get the nourishment from the national-spiritual roots, he will begin to get lost.
Keywords: рухани жаңғыру; болашаққа бағдар; ұлттық салт-дəстүр; духовная модернизация; ориентация на будущее; национальные традиции; spiritual revival; future orientation; national tradition