ЗИЯНКЕСТЕРДІҢ ЗИЯНДЫЛЫҒЫН ЖӘНЕ БИОЛОГИЯЛЫҚ ТӘСІЛДЕРДІ ҚОЛДАНА ОТЫРЫРЫП ОЛАРДЫ АНЫҚТАУ ӘДІСТЕРІ - Смадилова, А.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Зерттеу нәтижелері көрсеткендей химиялық заттарды пайдаланудың экологиялық қауіпсіздігі, пестицидтермен өңдеу жұмыстарын елеулі түрде қысқартып, оларды пайдалану регламентін қатаң сақтағанға байланысты болды. Олар биологиялық қорғау әдістерімен жиі алмастырылды. Зерттеулер көрсеткендей, зиянкестерге қарсы афидиус, фитосейулюс және энкарзия биоагенттерін пайдаланғанда, фитофагтарды 70-90% дейін жойып, экологиялық таза өнім алуды қамтамасыз етті.
Keywords: жылыжай; көкөністер; зиянкестер; биопрепараттар; биостумулятор; биоагент