ОҚУШЫЛАРДЫ ФИЗИКА ЕСЕПТЕРІН ШЫҒАРУҒА ҮЙРЕТУ ƏДІСТЕМЕСІ - Жандарбекова, А.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2014)
Бұл мақалада қиындығы жоғары есептердің шарттары көрсетілген. Сонымен қатар физика курсы бойынша қысқаша түсінік беріліп отыр. Физикалық есептерді шешу үшін заңдар мен формулаларды жаттап қана қою жеткіліксіз. Кез келген физикалық есепті шешуді қамтамасыз ететін толыққанды математикалық білім қажет, сонымен қатар ойлау жəне талдау жасау қабілеті болуы керек. Ондай жетістікке жету үшін жеткілікті көп мөлшерде есептерді жүйелі шығару, өз бетімен жұмыс жасау қажет. Есептердің шешуі ауқымды есептеулерді қажет етпейді.
Keywords: физикалық есептер; есеп; аналитикалық тəсіл; физикалық құбылыстар; заңдар; физикалық шамалар