МАТЕМАТИКА ПӘНІН ОҚЫТУДА КӨРНЕКІ ЖӘНЕ ДИДАКТИКАЛЫҚ ҚҰРАЛДАРДЫҢ МАҢЫЗЫ МЕН МӘНІ - Шайзадаева, С. А.; Сарымбекова, Қ.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада бастауыш сыныптардың математика пәнін оқытуда көрнекі және дидактикалық құралдардың маңызы мен мәніне байланысты зерттеуді қажет ететін мәселелер қарастырылған. Көрнекі құралдарды пайдаланғанда есепке алынатын негізгі талаптарға байланысты қағидаттар көрсетілген.
Keywords: принцип; көрнекілік; сабақтастық; оқыту принципі; динамикалық көрнекілік; ғылымилық; дидактика; бастауыш мектеп; әдістемелік жетілдіру; білім берудің озыңқы дамуы; білім беру жүйесіндегі басқару демократизмі