ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА ЖАСТАРДЫ ТӘРБИЕЛЕУДІҢ НЕГІЗГІ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Аухатова, Р.Ж.; Мурзагалиева, К.З. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Жұмыс қазақ тілі мен әдебиеті сабақтарының рөліне баса назар аудара отырып, білім беру жүйесіндегі жастарды рухани–адамгершілік тәрбиелеу мәселелеріне арналған. Отбасылық құндылықтардың әлсіреуі, тарихи сабақтастықтың болмауы және ата–аналардың педагогикалық қолдауының болмауы сияқты тәрбиенің негізгі мәселелері қарастырылады. Ұлттық сана–сезімді, патриотизмді және мәдени мұраны құрметтеуді қалыптастыруға ықпал ететін гуманитарлық пәндерге ерекше назар аударылады. Оқытудың интерактивті әдістерінің, сыныптан тыс іс–шаралардың және рухани–адамгершілік қасиеттерді қалыптастырудағы өңірлік компоненттің маңыздылығы атап өтіледі.
Keywords: жастарды тәрбиелеу; рухани–адамгершілік құндылықтар; отбасылық дәстүрлер; қазақ тілі; қазақ әдебиеті; ұлттық сана; патриотизм; мәдени мұра; адамгершілік мұраттар; педагогикалық сүйемелдеу; тарихи сабақтастық; интерактивті әдістер; сыни ойлау; толеранттылық; гуманитарлық білім