Ы. АЛТЫНСАРИННІҢ АҒАРТУШЫЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҚЫЗМЕТІНІҢ ҚҰНДЫЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ - Макеева, К.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада Ыбырай Алтынсариннің ағартушылық педагогикалық қызметін, оның ұлттық тарихында қалдырған мұрасын зерттеп қазіргі заман талабына сəйкестігін сипаттауға тырысқан.
Keywords: «Тəрбиесіз білім – адамзаттың қас жауы»; ұстаз-тəрбиеші; Қазақ энциклопедиясы; «Қазақ хрестоматиясы»