ПРОБЛЕМАЛЫҚ ОҚЫТУ ӘДІСІ АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ЗЕРТТЕУШІЛІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ - Исина, А.Б.; Кәріғұл, Б.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада мұғалімнің іс–әрекетті зерттеу жұмысының тәжірибесі көрсетілген. Гипотеза жасау арқылы оқушылардың зерттеушілікке тартылу жолдары қарастырылады. Оқушылардың оқу–танымдық қабілеті, сын тұрғысынан ой айту, пікір білдіру, дәлел келтіру дағдыларының қалып-тасуы жұмыс нәтижесі болып табылады. Бақылау нәтижесінде келесідей өзгерістерді байқауға болады. Сыртқы жиынтық бағалау емтиханына дайындық жұмысын ұйымдастыру кезеңінде деңгейі төмен деп саналған оқушыларда қарқынды даму байқалды.
Keywords: мәселе; шешу жолы; қабілет; әдіс–тәсілдер; гитотеза