ЖАСӨСПІРІМДЕР АРАСЫНДАҒЫ АУЫТҚУЛАРДЫҢ АЛДЫН АЛУ САЛАСЫНДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТӘСІЛДЕР - Хасанова, К.Ж.; Есенгалиева, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Ауытқулардың алдын алу үшін педагогикалық тәсілдердің тиімді қолданылуы қажет. Педагогтар мен әлеуметтік қызметкерлер балалар мен жасөспірімдерге дұрыс әлеуметтік дағдыларды қалыптастырып, оларды әлеуметтік нормалар мен моральдық құндылықтарға сәйкес бағыттауға тиіс. Бұл мақалада ауытқулардың алдын алу саласындағы педагогикалық тәсілдер қарастырылып, оларды білім беру ұйымдарында тиімді пайдалану жолдары ұсынылады.
Keywords: ауытқулық; девиантты мінез–құлық; педагогикалық тәсілдер; психологиялық қолдау