ЖОО МЕДИАБІЛІМ БЕРУДЕ ШЫНАЙЫ АҚПАРАТТЫ АЖЫРАТУ ЖОЛДАРЫ - Киябаева, С.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Медиа мәтіндердегі шынайылықты ажырата білу үшін адамда қабілет болуы керек. Мұндай қабілетті дамыту үшін осы мақалада берілген ақпараттың шынайылығын растау жолдарын игерген жөн. Мақалада оқу орындарындағы мәтіндер мен бұқаралық ақпарат құралдары қолданатын мәтіндердегі жалған ақпарат және оларды ажырату жолдары көрсетілген.
Keywords: медиа сауаттылық; ақпарат шынайылығы; фейк; ақпараттың бұрмалануы