ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН МҰҒАЛІМ ТҰЛҒАСЫ ТУРАЛЫ: ҚАЗІРГІ МЕКТЕП - Акмолдаева, Ш.Л. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Жеке тұлғаның, қоғамның жəне мемлекеттің қажеттіліктеріне бағытталған білім беру идеялары, жаңашыл мұғалімнің дидактикалық принциптері арасындағы байланыс күннен күнге дамып келеді. Ы.Алтынсарин өз қызметінде айтқан қазақ халқының моральдық-рухани жаңғыруы білім берудің қазақстандық моделінің интеллектуалды болашағына негіз болуға тиіс. Бүгін педагогтар еңбегінің нəтижесі қандай болады – ертең қоғам осылай болады.
Keywords: білім беру; Ыбырай Алтынсарин; педагогика; қазіргі мектеп