БАЛАЛАР ƏДЕБИЕТІНДЕГІ МАҒЖАН - Жармухамбетова, Жанат Каратаевна (My University, 2018)
Аннотация Өзектілігі. Мақсаты. Қазақ балалар əдебиеті - қазақ əдебиетінің кенже дамыған саласы болғанымен, руханиятымызды көркемдік кеңістігін байытуымен қатар, тəрбиелік- тағылымдық жағын да толықтырып отырған əдебиет əлемінің үлкен бір қанаты. Мағжан Жұмабаев қазақ балалар əдебиеті іргесін қаласуға қомақты үлес қосты. Қазақ баласын тəрбиелеуде күні бүгінге дейін мұғалім қауымы, барша жұртшылық үшін таптырмайтын шығармалардың авторы. Ақтық демі біткенге дейін ұлтым деп өткен ақынның балаларға арналған шығармалары бір төбе. Қазақ балалар кітапханасын байытқан осы шығармаларды топтастыру-бүгінгі таңның талабы деп білеміз. Аннотация Актуальность. Цель. Казахская детская литература - это большое крыло литературного мира, дополняющее не только художественное пространство, но и воспитательно-стажировочную сторону казахской литературы. Магжан Жумабаев внес большой вклад в создание казахской детской литературы. На сегодняшний день в воспитании казахского ребенка-учитель, автор самых незаменимых произведений для всех слоев общества. До окончания финального дыма его произведения были посвящены детям поэта, прошедшего нацию. Мы знаем, что эти произведения, обогащенные казахской детской библиотекой,-это требование сегодняшнего дня. Abstract Retevance. Goal. Children's literature in the Kazakh - Kazakh Kenzhe-developed branch of literature, but also artistic space bitumen legislation and, educational-cognitive world of great literature that complement one wing to the side. Children's literature is undoubtedly a significant contribution to Alachua Magzhan Zhumabayev, Kazakh. Teacher of the Kazakh community to this day in the child's upbringing, the author of all the works indispensable to the public. The works of the poet for children in Almaty before the end of the final breath in the house. The classification of these works of Kazakh Bayan children's library-the requirement that we know today.
Keywords: қазақ əдебиеті; өнерге; білімге; оқуға; өзекті; тəрбие; құндылық; казахская литература; к искусстве; к знанию; к чтению; актуальные; воспитание; ценность; literature; art; education; training; relevant; education; values