ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ БАЛАЛАРҒА АРНАЛҒАН ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ РУХАНИ ТӘРБИЕЛІК МӘНІ - Муханова, С.К.; Дyйсембаева, Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ыбырай Алтынсарин – қазақ арасынан шыққан тұңғыш педагог, балалар әдебиетіне зор үлес қосқан кемеңгер. Балаларға арналған Әке мен бала, Таза бұлақ, Өрмекші, құмырсқа, қарлығаш, Бай баласы мен жарлы баласы, Қыпшақ Сейтқұл т.б сияқты әңгімелері бар, мәселе атында емес, тәрбиелік мәнінде.
Keywords: ағартушылық; тарихы; мұрасы; білімі; ғұмыры