ҚАЙТАЛАЙТЫН ЕСЕПТЕУ ФОРМУЛАСЫ - Маратова, Ж.Б.; Байманқұлов, Ə.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Жұмыста бастапқы жəне шекаралық шарттары бар есептерге сəйкес келетін жылу беру теңдеуі арқылы топырақтың жылу өткізгіштік коэффициентін анықтау міндеті зерттеледі. Мəселенің бастапқы дифференциалды тұжырымы оның айырмашылық аналогымен ауыстырылады. Сандық шешім үшін топырақтың жылу өткізгіштік коэффициентін есептеудің итерациялық формуласы алынады.