ЖАСТАРДЫ РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУДЕ Ы.АЛТЫНСАРИН ТАҒЫЛЫМЫН ЖӘНЕ ӘЛЕМДІК МАҢЫЗДЫТӘЖІРИБЕНІ НЕГІЗГЕ АЛУ - Сүйінкина, П.Б. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Мақалада «рухани жаңғыру» тіркесінің мағынасы ашылып, сонан соң қоғамдық сананы жаңғыртудың жолдары: Ы.Алтынсарин тағылымынан нәр алу және әлемнің дамыған елдерінде жас ұрпаққа рухани-адамгершілік тәрбие берудің озық үлгілерін өнеге ету қажеттігі баяндалады.
Keywords: ақыл-парасат күші; озық; ақыл-ой; рух; рухани; рухани дерт; рухани жаңғыру; құндылық