Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУ БАҒЫТЫНДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫМЕН САБАҚТАСТЫҒЫ - Байкадамова, Б.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің білім беру бағытындағы педагогикалық идеяларының үндестігі, қазіргі таңдағы маңыздылығы мен жаңартылған білім беру мазмұнымен сабақтастығы кеңінен қарастырылған. Қазіргі білім беру жүйесінде ұлы ағартушылардың методикасын негізге ала отырып, жаңашыл, бәсекеге қабілетті, жан – жақты ұрпақ тәрбиелеу мақсатында құндылықтар негізге алынды.
Keywords: білім беру; үндестік; педагогикалық идея; құндылық; жаңартылған білім беру мазмұны