ДОМБЫРА - Оспанұлы, С.; Мырзағалиева, К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазақтың жеті кереметінің бірі – домбыра. Мақалада осы қарапайым музыкалық аспаптың атауының қайдан шыққаны, тарихы, пернелерінің ел арасында орныққан дəстүрлі атаулары, домбыра күйлеріндегі қағыстар, оны ерекше қадірлеп, жанындай сүйген тұлғалар жайында əңгіме қозғалады.
Keywords: домбыра; аспабы; қазақ; ното; қазақ өнері; перне; күй; күйші