ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ҚОЛДАНУ АРҚЫЛЫ ҚАЗАҚ ТІЛІН ҮЙРЕНУГЕ ҚЫЗЫҒУШЫЛЫҚТЫ ЖАНДАНДЫРУ ӘДІСТЕРІ - Нурканова, А.Т.; Жамбалина, Н.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада ұлттық мәдениеттің байлығына үндеу негізінде оқушылардың мектепте қазақ тілін үйренуге қызығушылығын белсендірудің тиімді әдістері қарастырылған. Ынталандыруды арттыру үшін фольклорды, әдеби шығармаларды, этномәдени дәстүрлерді пайдалану мүмкіндіктері талданады.
Keywords: Қазақ тілі; ана тілін; ұлттық мәдениетті; фольклорды; әдебиетті; салт–дәстүрді үйрету; уәждеме