МЕДИАБІЛІМ МАЗМҰНЫНЫҢ ТЕОРИЯЛАРЫ - Абдиркенова, А.Қ.; Ахметова, Ж.Ж.; Казыбаева, Л.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Өзектілігі және мақсаты. Мақалада медиабілім мазмұнын құраушы негізгі теориялар мен тұғырларға кеңірек тоқталған. Оның теорияларын нақтылау күрделі мәселе саналатын. Бұл жағдайды бұқаралық ақпарат құралдарының әлеуметтік институт ретіндегі қызметінің сан алуандығы мен қоғамға тигізетін ықпалының көп аспектілі екендігімен түсіндірілген. Медиабілімнің мазмұнын құрастыру, әрбір теорияның мәні мен мазмұнын талдауды талап етеді. Осы себептен, әрбір медиабілім теориясының мәні мен ерекшеліктеріне жеке тоқталып өтуді жөн көрдік.
Keywords: медиабілім; теориялар мен тұғырлар; «қорғану» теориясы; этикалық теория; идеологиялық теория