ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДАҒЫ ГЕНДЕРЛІК САЯСАТ - Амантаева, А.Б.; Рахат, Н.Қ. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
"Gender" сөзі ағылшын тілінен аударғанда жыныс (еркек,әйел) дегенді білдіреді. Ген – тұқым, генетика – тұқымның өнуі мен ағзаның өзгерісін зерттейтін ғылым. Гендер дегеніміз – ерлер мен әйелдердiң мiнез-құлқын, сондай-ақ, олардың арасындағы әлеуметтiк өзара қарым-қатынасты айқындайтын, олардың әлеуметтiк және мәдени нормалары мен рөлдерiнiң жиынтығы.
Keywords: гендер; гендерлік саясат; билік; құқықтық; мемлекет; стратификация; стратегия