ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ƏДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА «САТЫЛАЙ КЕШЕНДІ ТАЛДАУ» ЖƏНЕ ЭВРИСТИКАЛЫҚ ЖОБАЛАУ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ ҚОЛДАНЫЛУЫ - Бекмұхамбетова, Сəуле Қойшығұлқызы (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Бұл мақалада «Сатылай кешенді талдау» жəне эвристикалық жобалау технологияларын қазақ тілі мен əдебиеті сабақтарында қолданылуы қарастырылған. Сабақ барысында осы аталған технологияларынан фрагменттердің енгізілуі көрсетілген. Барлық тапсырмалар оқушылардың жас ерекшеліктерін ескере отырып жасалған. Аталған технологиялар сабақты тартымды, нəтижелі өткізуге ықпал етеді, ал оқушылардың білім алу үрдісі өңімді əрі қызықты болады. Актуальность. Цель. В данной статье рассмотрены применение на уроках казахского языка и литературы «ТКПО» и эвристические технологии обучения. Приведены фрагменты использования технологий на уроках. Все задания составлены согласно возрастным особенностям учащихся. Применение перечисленных технологий помогает сделать урок эффективным, результативным, а процесс получения знаний учащихся – интересным и продуктивным. Relevance.Goal. This article discusses «the use of the tehnology of comprepensue step-by-step intruction» in the lessons of the kazak language and literature – a model of conclutions and heuristic tehnologies of learning fragments of the use of tehnologies in the lessons are given. All tasks (assigments) are made according to the charasteristics of students. Touse of these tehnologies helps to make the lesson effective and productive, and the process of obtaining students knowledge is interesning and productive.
Keywords: сатылай кешенді талдау технологиясы; модель; тұжырымдар; технология комплексного поэтапного обучения; выводы; the tehnology of comprepensue step-by-step intruction; model; conculusions