МУЗЫКА – ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТӘРБИЕНІҢ МАҢЫЗДЫ БӨЛІГІ - Шакиров, Н.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада күйдің қазақ халқының рухани және мәдени өміріндегі ерекше тарихи рөлі мен орны көрсетіледі. Күйдің жанрлық ерекшеліктері, тарихи рөлі және оның қазақ халқының рухани өміріндегі маңызы қарастырылады. Күйдің өскелең ұрпақты тәрбиелеудегі мәні талданады.
Keywords: музыка өнері; ұрпақ тәрбиесі; музыкалық – эстетикалық тәрбие; рухани мәдениет; қазақ халқының тарихи дүниетанымы; музыканың құдіреті