ИСЛАМДАҒЫ ӘЙЕЛДІҢ ОРНЫ - Шегенова, Ж.Н. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Беріліп отырған мақалада жалпы әйелдердің исламдағы орны, дәрежесі, исламдағы әйел мен еркек арақатынасы, жүктелген міндеттері айқындалған. Қазақстанда қабылданған жарғы бойынша, «Сенушіліктің тәуелсіздігі» жарияланды. Содан бастап, мешіттер мен діни мекемелердің пайда болуы мемлекетімізде кең етек алуда. Діни көзқарастар осымен бірге көбейіп, нығаюы бұрын болмаған дәрежеге көтерілді. Сол себепті ислам дінін рухани білімнің бетін ашуға, халықтың, әсіресе әйелдің, санасы мен бойындағы қасиеттерін тәрбиелеу үшін қолдану керек деген тұжырымды қолдауымыз келеді.
Keywords: гендер; ислам; әйел теңдігі