ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ЕҢБЕКТЕРІНІҢ ТƏРБИЕЛІК МƏНІ - Шайдилдаева, А.О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ыбырай Алтынсарин қазақтың салауатты білімді болуына бар еңбегін жұмсаған, аса көрнекті ағартушысы, жаңашыл педагог, əрі ақын, əрі жазушы, əрі аудармашы. Бір сөзбен айтқана өз заманының ақыл ойшылы, қоғам қайраткері. Бар санаулы ғұмырын қалған жаңа заманның өркениетті елдерінің қатарына қосу жолына арнаған, қара қазақтан шыққан бірінші адам.Ол балалар əдебиетінің – атасы. Сонымен қатар, таза қазақ тілінде қолжазба газетінде бір номерін дайындаған. Тұңғыш оқулық шығарған адам да осы – Ыбырай Алтынсарин.
Keywords: білім; ана тілі; Торғай; көрнекті-ағартушы