ВИЗУАЛДЫ МАТЕРИАЛДАРДЫ ҚОЛДАНУ АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ АЙТЫЛЫМ ДАҒДЫСЫН ДАМЫТУ - Исина, А.Б. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Мақалада мұғалімнің жеке кәсіби даму жұмысының тәжірибесі көрсетілген. Кіріктірілген білім беру бағдарламасында қазақ тілі мен әдебиеті пәні оқушының төрт тілдік (тыңдалым, айтылым, оқылым, жазылым) дағдысын дамытады. Мақалада визуалды материалдарды қолдану арқылы оқушылардың айтылым дағдысын дамыту жолдары көрініс тапты. Жұмыс қазақ тілі мен әдебиеті пәні бойынша екінші тіл аудитория оқушылары арасында өткізіледі.
Keywords: айтылым дағдысы; визуалды оқыту; әдіс-тәсілдер; нәтиже; ойын айту; тиімділік