С. МҰҚАНОВТЫҢ «СҰЛУШАШ» ШЫҒАРМАСЫНДАҒЫ ЭПИТЕТТІҢ ҚОЛДАНЫС ЕРЕКШЕЛІГІ - Қанапина, С.Ғ.; Жақсылық, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада жазушы С.Мұқановтың «Сұлушаш» романындағы эпитеттердің этнолингвистикалық қолданысы қарастырылады. Сонымен бірге эпитеттерді зерттеуге арналған ғылыми еңбектердегі ғалымдардың тұжырымы беріледі. Шығармадағы қолданыс тапқан эпитеттердің ұлттық ерекшелігі сөз етіледі.
Keywords: көркемдеу тəсілдері; сын есімді эпитеттер; тұрақты эпитеттер; бейнелі; образды эпитеттер