ЖОО–ДА ТӘРБИЕ ЖҮЙЕСІН ОҚЫТУДА ТӘРБИЕНІҢ МӘНІ ЖӘНЕ ҚҰРЫЛЫМЫ - Даумова, Б.Б.; Бексултанова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада ЖОО–да тәрбие жұмысын ұйымдастыру – бұл жүйедегі барлық компоненттер мен оған қатынасушылардың іс–әрекеттерін тәртіпке келтіру немесе реттеуі, ол өз кезегінде оның мақсатын қоюда, қызметін және дамуын үйлестіруге мүмкіндік беретіні жазылған. Тек ұйымдастырудың арқасында ғана тәрбие жүйесінің барлық құрылымдары, атап айтсақ, басқару құрылымы, педагогикалық әрекеттің құрылымы, ұжымдағы қарым–қатынас құрылымы қалыптасатыны зерттелген.
Keywords: тәрбие жұмысы; жүйелік принцип; тәрбие процесінің мақсаты; қарым–қатынас