СТУДЕНТ ҚЫЗ-КЕЛІНШЕКТЕРДІҢ ӨЗІНІҢ СЫРТҚЫ КЕЛБЕТІНЕ АЛАҢДАУШЫЛЫҒЫ МЕН ҚАНАҒАТТАНУШЫЛЫҒЫ ОЛАРДЫҢ КОМПОНЕНТТЕРІ МЕН СИПАТТАМАЛАРЫН ӨЗІН-ӨЗІ БАҒАЛАУДЫҢ БОЛЖАУШЫСЫ РЕТІНДЕ - Калиева, М.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Тақырыптың өзектілігі əр түрлі қатынастарды реттеуде сыртқы келбеттің құндылығы мен маңыздылығының өсуімен, сыртқы келбеттің əлеуметтік-психологиялық функцияларының кəсіби, отбасылық, тұлғааралық ортаға əсерінің артуымен анықталады, бұл сыртқы келбетке қанағаттанушылық / қанағаттанбаушылық, алаңдаушылық / алаңдамаушылық феномендерінің өзектілендіруіне əкеледі. Мақсаты: қанағаттанушылық / қанағаттанбаушылық, алаңдаушылық / алаңдамаушылықтың сыртқы келбетті бағалауға əсер ету ерекшеліктерін анықтау.
Keywords: сыртқы келбет; сыртқы келбетке алаңдаушылық; қанағаттанушылық; сыртқы келбет маныздылығы; бет-əлпетін өзін-өзі бағалау; денесін өзін-өзі бағалау; сымбаттылығын өзін-өзі бағалау