«ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН – ТҰҢҒЫШ ҚАЗАҚ ПЕДАГОГЫ» ДҮНИЕТАНУ САБАҒЫНДА БАСТАУЫШ СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ АУЫЗ ЕКІ ТІЛДЕ СӨЙЛЕУ ДАҒДЫЛАРЫН АРТТЫРУ - Абдуллина, З.М.; Баракатова, А.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бастауыш сынып оқушыларының ауыз екі тілде сөйлеу дағдыларын арттыру тақырыбында тұңғыш педагог Ы.Алтынсарин шығармалары талай ұрпақтың көкірегінде білім нәрін құяр тағылымды өсиет бола беретіне еш дау келмейді. Егеменді елімізде өсіп келе жатқан ұрпағын ойлы да іскер, өзіне–өзі сенімді, интеллектуалдық деңгейі биік азамат етіп тәрбиелеуде Ы.Алтынсариннің шығармаларының алатын орны ерекше. Ы.Алтынсарин шығармаларын өз сабағымызда қолдану арқылы балаларды,жас ұрпақты жан – жақты жетілген, ақыл – парасатты, ой – өрісі биік, бәсекеге қабілетті азамат етіп тәрбиелеу.
Keywords: интеллектуалдық деңгей; бәсекеге қабілетті тұлғаны қалыптастыру; ұлттық құндылық; рухани–адамгершілік; патриоттық білім