ҚАЗАҚ СӨЗ ТІРКЕСТЕРІ ПРОЦЕССОРЫН ПРОГРАММАЛАУ - Рахметов, Н.З.; Кабенов, Д.И. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Қазақ процессорын программалау, яғни, талдау мен құруды автоматтандыру мәселесін зеррттеуге арналған. Жұмыста қазақ тілінінің сөз тіркесі құрылымын зерттеу, олардың онтологиялық моделін құрып, сөз тіркесін талдау мен құру автоматтандырылады.
Keywords: сөз тіркесі; онтология; программалау; С#; Protege