МЕДИЦИНАЛЫҚ ҚЫЗМЕТКЕРДІҢ КОММУНИКАТИВТІК БІЛІКТІЛІГІ ЖƏНЕ ҚАЛЫПТАСУ ЖОЛДАРЫ - Мықанова, А.М.; Сатыбалдина, М.Б.; Хамзина, М.Б.; Мусина, Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Медициналық қызметкердің коммуникативтік білгерлігі-айналадағы адамдармен тұлға аралық жəне профессионалды тəжірибесінің əсерінен қалыптасу дəрежесі. «Тілдесудің коммуникативті жағы» Коммуникативті процесс жəне комуникативті дағдылар туралы ұғым. Ортақ əрекеттесудің қажетті шарты – ара қатынас жасау арқылы адамдар арасында жанасу бекітіліп, дамуы, ақпарат алмасуы, бірін-бірі тануы жəне қоса əрекеттесуі. Ара қатынастың негізінде жататын коммуникативтік үрдіс, яғни ақпараттың бір адамнан басқа адамға немесе бір топқа тасымалдануы жəне бұл хабарды басқалардың қабылдауы. Мақсаты: Болашақ медицина қызметкері өз эмоцияларын, яғни көңіл күиін тұрақты ұстай білуін, құпияны сақтай білу қабілеттілігін, өз реакцияларын бақылап қадағалау, əдеп сақтай білу қасиеттерін тəрбиелеу.
Keywords: коммуникация; қабылдау; кері байланыс; мұқият тыңдау; сұхбаттасу; тиімсіз тыңдау