ПЛАНИМЕТРИЯЛЫҚ ЕСЕПТЕРДІ ШЕШУДЕ КООРДИНАТАЛЫҚ ӘДІСТІҢ ҚОЛДАНЫЛУЫ. - Аскарова, А.Ж.; Асканбаева, Г.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Планиметрия – екі өлшемді (бір жазықтықтағы) фигураларды, яғни бір жазықтықта орналастыруға болатын фигураларды зерттейтін Евклид геометриясының бөлімі. Осы планиметриялық есептерді координаталық әдіспен шешкен жеңіл болады.
Keywords: үшбұрыш; шеңбер; параллелограм; координаталар әдісі; аффиндік координаталар жүйесі; тік бұрышты координаталар жүйесі